Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vem har stickat de fina mössorna?

Nummer två av Erikshjälpens tidning 2017 innehåller ett uppslag där Marita Hasselberg, sjuksköterska från Borås, berättar om sitt arbete på sjukhuset i Nkinga i Tanzania dit Skandinaviska Läkarbanken skickade henne i höstas.

Nkinga — det är ett sjukhus som har fått mycket stöd från Sverige, bland annat genom de brickor som Skynket tillverkar och säljer.

Marita berättar:

”Vården är inte alls så teknisk och högspecialiserad som på motsvarande avdelningar i Sverige, men med enkla medel som tillsyn, värme och näring kan många barn räddas. (…) Skandinaviska Läkarbanken har mycket att bidra med vad gäller barnsjukvård. Jag är oerhört tacksam för möjligheten att åka till Nkinga och reser gärna ut och jobbar igen.”

Titta på bilderna!

Det är Maritas bilder, och gång på gång dyker Easy Peasy Beanie upp!

Många av er som läser Ett varv till har stickat en eller flera av den — en riktigt enkel mössa där man stickar på vertikalen och vänder slätstickning framåt och bakåt tills man har en rektangel.

Så roligt att se att mössorna kommer till användning, eller hur?

Vi har roligt medan vi stickar dem — och barnen är ju så extra söta i dem, men mössan är inte bara en gullig dekoration. En mössa till en nyfödd kan verkligen vara skillnaden mellan liv och död.

I den brandgula bubblan i bilden står det:

”Mössor och stickade kläder från Sverige bidrar till att nyfödda barn inte förlorar värme. Tack alla som genom kärleksfullt handarbete, år efter år, bidrar till liv och hälsa för de små!”

Så det verkar ju som om mössorna på bilderna har kommit med Marita från Erikshjälpen. Är det någon av er som känner igen någon eller flera av sina mössor på bilderna?