Tävling: vinn Nina Sagulins Sticka till babyn!

Nu kan det vara dags för en tävling igen, eller hur?

Idag var jag i bokreabutiken vid Triangeln i Malmö, och den här gången hittade jag bara en stickbok, men titta vilken stickbok:

Det är alltså Nina Sagulins Sticka till babyn, den tredje boken efter Sticka som kom 2006 och Sticka accessoarer som kom ut tillsammans med den 2008.

Den innehåller trots titeln inte bara kläder till spädbarn — särskilt mössorna och halsdukarna finns i större storlekar. Här finns också en stickad ”fårskinnsfäll”, filt, ”inslagningsfilt”, halsband, väskor, påse med snören och små muddar och benvärmare.

”Baby wrap” kallar Nina Sagulin ”inslagningsfilten”. Är det någon som kan komma på ett bra svenskt ord som beskriver vad den är för något och vad den fyller för funktion?

Tre exemplar av boken köpte jag på väg till ett födelsedagskalas i eftermiddags.

Så nu finns de här och väntar på sina vinnare.

Frågan den här gången blir:

Vilken modell har du stickat eller virkat flest gånger, och varför?

Eller:

Har du någon favoritmodell när du hjälpstickar eller stickar till de minsta barnen i din omgivning? Någon uppifrån-och-ner-kofta, någon mössa, ett par sockor som sitter bra? Är det en gratisbeskrivning, så skicka gärna med en länk i ditt svar!

Skriv i kommentarfältet här nedanför! Om du inte har Facebook eller inte vill att ditt svar ska synas där, så skicka det till mig på e-post: annabraw[snabel-a]gmail.com. Se till att jag har ditt svar senast på torsdag kväll.

Bonustips:

Första helgen i september är det alltså hjälpstickningshelg med historiska nedslag och många enkla modeller som går att variera på alla möjliga vis. Platsen är BödagårdenÖland. Vi börjar på fredagskvällen klockan 20 och fortsätter så länge vi vill på söndagen. 1300 kronor för allt! Och sista anmälningsdag är på tisdag. Välkomna — det vore så roligt att träffa många av er där!