Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Skånegruppen efterlyser flyttlådor eller bananlådor och en hel del annat

Maria Härfstrand har ju vid flera tillfällen berättat här på bloggen om en nybildad grupp, Skånegruppen, som arbetade med rekordmormorsfilten och som nu har tagit sig an uppgiften att göra 500 startpaket till barn som föds i flyktingläger i irakiska Kurdistan. Det är International Volunteers Organization som ser till att paketen kommer fram till de familjer som behöver dem.

Annica Andersson Lindgren är också med i Skånegruppen, och nu efterlyser hon det som gruppen saknar efter de senaste mötena. Här kommer listan! Vem som helst kan vara med och bidra — jag vet att Soili har postat garn från Stockholm — men bor man i Malmö eller Lund är det såklart lite enklare eftersom Annica erbjuder sig att komma och hämta.

***

Startpaket 141 från Skånegruppen. Skånegruppen och International Volunteers Organization har kommit överens om ett startpaketsinnehåll som gör att familjerna i irakiska Kurdistan får bättre möjligheter att ta hand om sina nyfödda — paketet innehåller till exempel två par långbyxor, ett par tunnare och ett par varmare. Foto: Maria Härfstrand

Många av mina vänner vet att jag stickar och virkar som en tok för att små bebisar som inget har ska slippa frysa. Gänget jag gör det tillsammans med heter Skånegruppen, och här kommer en liten önskan om hjälp från oss. Inom rimligt avstånd kommer jag och hämtar!

Vi tar även emot till exempel utrensade handdukar och lakan. Det gör inget om det är tunnslitet eller har någon fläck eller något hål — det jobbar vi oss runt! 

Skånegruppen söker kartonger att packa vår hjälpsändning till Kurdistan i. Vi önskar oss kartonger i storlek med bananlådor eller flyttlådor. Har ni några liggandes tar vi tacksamt emot dem!

Övrigt som finns på vår önskelista är:

Garn – alla tänkbara sorter och storlekar 
Trådrullar 
Knappar
Trikåtyg
Muddväv
Fleecefiltar (också använda — det gör inget om de är noppiga)
Sjukvårdsmaterial (till exempel plåster, bandage, kompresser, obrutna förpackningar med sårtvätt)
Dambindor, trosskydd, tamponger
Tvål – hård tvål i obrutna förpackningar
Vakuumpåsar
Packtejp

Startpaket 142 från Skånegruppen. Foto: Maria Härfstrand

Vill ni veta mer om vår ideella handarbetsgrupp/projektgrupp så gå in på vår Facebook-sida!

Är ni sugna på att träffa oss eller handarbeta med oss så träffas vi i Strädelängan i Dalby på tisdagarna jämna veckor mellan 18.30 och 21!

Hälsningar,

Annica Andersson Lindgren

***

Har du något att bidra med? Eller kan du tänka dig att gå och köpa tvålar eller något annat? Kontakta Annica genom Skånegruppens sida eller genom hennes egen!