Tävling: vinn en bok full av stickade och virkade havsvarelser!

Idag blev jag äntligen klara med Två trådändars lilla kofta i tre storlekar. Visserligen ska jag skriva ut beskrivningen också, men i alla fall! Vi firar lite!

När jag gjorde den allra första Två trådändars lilla kofta bad jag Maja Karlsson att dekorera den, och det gjorde hon. Är det någon som minns resultatet?

Foto: Maja Karlsson

Min idé var att vi skulle använda ett litet löv som Maja just hade konstruerat. Som dekoration på en alldeles slät kofta alltså.

Nästan alla plagg som jag har skrivit beskrivning till är grundmodeller, och alla kan bli finare med en dekoration. Men inte bara ”mina”, såklart. Vilken mössa, vilka vantar, vilka strumpor, vilken halsduk som helst blir ett annat plagg om man syr fast något på det! För att inte tala om stickade, virkade och sydda filtar.

Så när jag hittade Jessica Polkas bok 75 snäckor, fiskar och koraller att sticka & virka i utförsäljningsbokhandeln vid Triangeln i Malmö köpte jag tre stycken.

Här är de, hemma hos mig, och den som vill vinna en kan svara på en fråga eller skriva en hälsning i kommentarfältet! (Om man inte har Facebook eller absolut inte vill skriva i kommentarfältet kan man skicka sitt tävlingssvar till annabraw [snabel-a]gmail.com.)

Välj en av de här frågorna, eller berätta något annat om du vill!

Hur tycker du mest om att dekorera ett stickat plagg?

Vad hjälpstickar du just nu?

Vad skulle du vilja använda beskrivningarna i den här boken till?

Allt i boken passar inte att sy fast på kläder. En del av modellerna är mer som leksaker. Eller förresten — kanske en bläckfisk istället för en tofs på en mössa?

Mycket är underbart färgglatt. En påminnelse om att det finns så mycket mer än det som vi ser runtomkring oss varje dag! Och om att människan inte är den enda varelsen i världen — ibland verkar det ju som om vi tror det.

På torsdag kväll låter jag en slumpvalsgenerator dra tre vinnare.

Och snart hoppas jag kunna publicera beskrivningen till Två trådändars lilla kofta i tre storlekar. Det är tre år sedan den första frågan om fler storlekar kom … så det kan väl vara dags!