Körsbärsrutor med kanel

När jag skulle fotografera den andra kakan efter utflykten fanns det bara en enda ruta kvar. Det blev en lite annorlunda fotografering, men man kan ju se det som ett gott betyg åt kakan. Här kommer receptet!

en långpanna full
Ugn: 175°, ca 30 minuter

200 g smör
5 dl socker
4 ägg
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel

1–3 dl körsbär


Smält smöret i en stor gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, grahamsmjöl, vetemjöl och kanel och blanda till en slät smet. Häll ut den i en bakplåtspappersklädd långpanna.

Skär körsbären i fjärdedelar, släng kärnorna och fördela bitarna någorlunda jämnt över smetens yta.

Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i ungefär en halvtimme.

Dra kakan ur långpannan och vänd långpannan upp och ner över kakan så att den får svalna övertäckt. Skär den sedan i rutor.

Kanterna kan du använda som kakpinnar till ett par vaniljglasskulor. Håller de inte för det så är de lika goda som kaksmulor till glass, grekisk yoghurt eller något annat!