Vinn Stickarens stora mönsterbok!

dsc_2160

Dagens glada nyhet: jag fick inte bara tre exemplar av Virkarens stora mönsterbok att ordna tävling med — jag fick tre exemplar av Stickarens stora mönsterbok också!

Det är en reviderad nyutgåva av Melody Griffiths och Lesley Stanfields bok som har funnits ett tag. I Sverige använder vi ju ofta ordet ”mönster” när vi egentligen menar ”beskrivning”, men de 300 mönstren i den här boken är verkligen mönster, inte beskrivningar till olika plagg eller något annat utan olika mönster som man kan använda när man stickar nästan vad som helst, bara för att göra det vackrare. Jag som hela tiden håller på med enklaste sortens grundmodeller, nästan helt i slätstickning och rätstickning och ibland lite resårstickning, ser förstås direkt minst 900 användningsområden för dem — och önskar att jag hade modet att ge mig på flerfärgsstickning, spetsstickning och allt annat. För några veckor sedan visade min stickkompis Karolina mig hur man gör en enkel fläta, och det gick ju faktiskt när jag provade, så kanske …?

dsc_2164

Såhär ser den ut. JohannaOrdalaget bokförlag fick posta ett tungt paket, för den är ganska stor!

I början finns allehanda instruktioner för den som inte har stickat förut, och författarna får det att låta som om man faktiskt kan komma igång ganska snabbt med att sticka vidare. Tänk om det är så!

dsc_2165

Såhär kan ett uppslag se ut — fyra olika mönster med fotografi och diagram.

dsc_2166

Och här är ett uppslag med flerfärgsmönster.

Tre exemplar kom alltså till mig, och nu är det dags för tävlingen.

Eftersom det blev så fantastiskt (jag överdriver inte — jag borde ta kontakt med Nordiska Museet!) med virkminnena förra gången kan jag inte göra något annat än att fråga om stickminnen den här gången.

Skriv i kommentarfältet (eller skicka ett meddelande till mig på adressen annabraw[snabel-a]gmail.com med ”Stickarens stora mönsterbok” på ämnesraden) och berätta till exempel

  • ditt bästa stickminne
  • ditt värsta stickminne
  • vem det var som lärde dig att sticka, och i vilket sammanhang
  • om du håller på med att lära någon att sticka nu
  • ditt mest udda stickminne
  • ditt mest sociala stickminne

Du behöver inte svara på mer än en av frågorna, och det går förstås också bra att skriva en hälsning i största allmänhet!

Tävlingen är öppen fram till söndag kväll, och då får en slumpmaskin dra tre vinnare. Bra eller hur?

Jag ser verkligen fram emot att läsa!