Kläder till Aleppo

Tio kilo stickade kläder och filtar är MYCKET — så här kommer ytterligare några bilder av det som rymdes i de båda lådor som jag skickade till Israa Abdali när hon och hennes vänner packade den första containern till Aleppo i oktober.

Som en del av er redan vet går det bra att fortsätta skicka bidrag (stickade plagg och filtar, nya kläder, mjuka leksaker …) ett tag till nu, eftersom Israa har bestämt sig för att lasta minst en container till. Adressen kommer här:

Israa Abdali
Tingsvägen 31
19160 Sollentuna

För att Israa (och hennes medhjälpare kanske?) ska kunna arbeta så effektivt som möjligt är det bra med SMS-avisering. Använd det här numret: 073-5677227.

Såhär såg en av lådorna ut innan jag fyllde på med fabrikstillverkade supervärmestrumpor och tejpade igen den:

dsc_2158

Man skulle egentligen vilja skicka varje sak för sig, inlindad i silkepapper och med fina klistermärken och band, som lyxfirmor gör med lyxpresenter — för så fina är de! När man ser dem såhär kan man bli varm i hjärtat men också lite överväldigad av alla färg- och mönsterblandningar. Det är inte alltid jag lyckas påminna mig om allt arbete och all kärlek i varje plagg när det är många på en gång. Men det här är mer effektivt och mer miljövänligt. Förstås.

dsc_2154

En liten mössa till någon som just har börjat andas luft.

dsc_2153

Och en större till någon som också behöver värme.

dsc_2157

En av alla fantastiskt fina filtar. Vill man åstadkomma något liknande kan man leta upp ett självmönstrande garn och använda beskrivningen till Diagonala restgarnsfilten men sticka med enkelt garn och tunna stickor.

dsc_2156

Ett par strumpor till någon som är mycket liten.

dsc_2155

Och en rätstickad sicksackmössa. Vill du göra något liknande kan du använda till exempel den här beskrivningen.

Allt det stickade kommer från hjälpstickningsdagen som Bilda ordnade i Höör i september. Tack tack tack, alla ni som hade med er plagg och filtar och lämnade dem där! Det blev en underbar bieffekt av inbjudan.

dsc_2173

De här tio mössorna sydde och stämplade vi, några vuxna och några barn, under Bokens dag i Haga i Örebro. De kom inte med i de stora paketen till Israa utan åkte för sig själva lite senare.

Det var allt från den här sändningen — och det ska bli roligt att rapportera om fler!