Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kerstin kan bli Årets förebild

Av Posted on Inga taggar 0

Kerstin har startat stick-och-språk-café i SFI:s lokaler i Kroksbäck i Malmö. Foto: Natanael Johansson (lånat från tidningen Dagen)
Glad nyhet idag: Kerstin, som tillsammans med några vänner har språk-och-stick-caféet i Kroksbäck i Malmö, är en av finalisterna i tidningen Dagens satsning Årets förebild!
Det börjar med ett reportage från caféet, och så kan man rösta — här.
Kerstin har ju berättat om caféet här på bloggen tidigare — läs igen! Men i reportaget i Dagen finns det ännu lite mer, till exempel det här:
Vid fikabordet berättar småbarnsmammorna Amal Abdu från Jemen och Sumaya Sahi från Irak om sina familjer, hur länge de varit i Sverige och var de bor, med enkla svenska ord. Kerstin Carlsson betonar att det praktiska stickarbetet underlättar när de ska komma igång och prata. Och i den pågående flyktingdiskussionen har hon sin hållning klar.
Vi måste hjälpas åt när människor flyr för sina liv. När man flyger och ser världen uppifrån så finns det inga gränser. De är något vi människor har gjort. Jag vet inte hur allt ska lösas, men vi måste göra vårt bästa.
Oavsett hur det går med utmärkelsen (och jag hoppas såklart att vi blir många som röstar) så har du redan gjort två jätteinsatser, Kerstin: dels i Kroksbäck och dels genom att inspirera så många av oss andra!