Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Två trådändars lilla kofta

Å vad roligt det är att vara tillbaka när så många hör av sig och hejar och skriver vänliga saker! Tack ska ni ha allihop!

Medan jag försöker lära mig hur man bär sig åt på Hemmets Journals bloggplattform (ett misslyckat försök att lägga in bilder häromdagen …) blir det ett litet tips om en kofta som flera av er redan har sett hos Järbo Garn: Två trådändars lilla kofta. Den är resultatet av en hel liten rad experiment i somras — och av att MajaHusmorsskolan kopplade ihop mig med Järbo-Kalle och den blogg som de arbetar med tillsammans.

Precis som det står i beskrivningen tar jag inte på något vis åt mig äran för det som är smart med modellen, men den ÄR smart: jag har lånat ihop en bra rektangelstart, enkla ökningar, ett genialiskt sätt att sticka ärmar … och så höll jag det så avskalat som möjligt i grundbeskrivningen. Variationer kommer, det törs jag redan lova!

Ni som redan har provat att sticka koftan: skicka gärna bilder, så visar jag dem och så kan fler bli inspirerade! Jag vet att Annika, Edith och Elisabet är klara med varsin, men det kanske finns fler?

Koftan på bilden är stickad i Järbo Junior och gick loss på mindre än ett och ett halvt nystan. JessicaGarnbollen hjälpte mig att välja knappar. Nu använder Tage den.