Roligt att se

Åsas första Sukutakofta. Foto: Åsa Jansson
Åsas första Sukutakofta. Foto: Åsa Jansson

Kanske lite fånigt men alldeles sant: jag blir så jätteglad när jag ser att beskrivningarna härifrån kommer till användning på olika håll. En del säger ju att det här med att fotografera allt och lägga ut bilder på Facebook och andra platser är en del av den stora jakten på bekräftelse och något destruktivt och så vidare — men jag tror att för hjälpstickare är det mest ett sätt att jubla över den inspiration som har kommit och sprida den vidare så att andra också kan komma igång eller få lite energi till att fortsätta. Vad tror ni?

Hursomhelst, de senaste veckorna har jag ju bjudit på några nya modeller här på bloggen, och egentligen vet jag inte alls hur många som har stickat dem, men eftersom Åsa har visat bilder av sina Sukutakoftor så vet jag i alla fall att det finns två i världen (utöver mina fem) nu.

Den första som hon stickade blev enfärgad och brandgul. Den gör sig bra på det enkla viset tycker jag!

Randig mössa och randig kofta. Foto: Åsa Jansson
Randig mössa och randig kofta. Foto: Åsa Jansson

Till den andra plockade hon fram en massa små restnystan, och den fick riktigt många färger. Dessutom fick den sällskap av en mössa, för Ann-Christin bjöd ju också helt nyligen på beskrivningen till en mössa som passar till  Ylvas modell Skånekoftan. Som ni ser passar mössan fint till en annan koftmodell också! Och både till pojkar och till flickor, om det nu skulle vara så att någon funderar på sådana saker och tycker att en del modeller här är för flickaktiga.

Första bubbelkoftan. Foto: Soili Andersson
Första bubbelkoftan. Foto: Soili Andersson

Soili, snabb som alltid, tog vara på beskrivningen till Femtimmarskoftan med bubbelränder och stickade precis som jag oket i vitt garn. Om jag ser rätt gjorde hon dessutom framkanterna fem maskor breda — då får man lätt plats med knapphål och knappar om man vill (på den modell som jag visade var det knytband och tre maskor breda kanter). Visst blev det bra?

I juli bjöd jag också på beskrivningen till en annan variant av Femtimmarskoftan/Treochenhalvtimmesvästen: Den oregelbundet hålmönstrade treochenhalvtimmesvästen.

Tre hålmönstrade västar från Ingalill.
Tre hålmönstrade västar från Ingalill.

Trots sitt otympliga namn har den lockat några stickare att prova — och Ingalill gjorde genast inte mindre än tre exemplar i olika färger!

Alla ni som provar beskrivningarna och visar resultaten och hör av er på olika vis, tack ska ni ha! Det är verkligen så roligt att se. Dessutom värmer det mitt hjärta att veta att alla de här kläderna kommer att värma små människor på olika håll i världen — en del är kanske era släktingar eller vänners eller arbetskamraters barn, och de flesta är barn som ingen av oss kommer att få träffa eller ens se på bild, men som kommer att få en betydligt bättre start i livet tack vare er. Hurra!

Skicka gärna fler färdig-foton under den här veckan och nästa om ni vill och hinner!

4 reaktioner på ”Roligt att se”

  1. Christina Duvenett

    Inte alls fånigt, Anna. Jag blir också glad och inspirerad fastän det inte är jag som är ”mamma” till mönstren. Det är nog en smittsam glädje och välsignelse. 😀

  2. Carol Thuresson

    Håller med dej och Christina här ovan! Bilderna ger glädje och inspiration och idéer hur man kan göra. Enormt fina modeller och ljuvliga alster!

  3. Inte alls fånigt Anna….tvärt om.Ser man en uppstickad kofta…ja då vill i alla fall jag sätta igång och göra en …med en gång :)Jag får ”lägga band”på min iver.Alla mönster du visat är ju så jättefina och lättstickade.Har fått i gång några tanter i min bekantskapskrets.Tycker mej se en ny glädje och iver hos dom ♥.Det värmer mitt hjärta♥
    I synnerhet när det kommer ett skriftligt Tack från Ingrid (Slättmissionens Hjälpande Hand )Dom som stickat får givetvis det lilla svarsbrevet.Glädjen är stor.
    Kram.

  4. Carol Thuresson

    Så roligt att läsa ditt inlägg Soili! Då är man verkligen ”garnmorska” när man kan inspirera andra till att börja sprida värme! Och glimten och ivern i dem gör ju att man seglar själv av glädje. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.