Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Påskgodispyssel

Av Posted on Inga taggar 0
Chokladtändstickor.

Chokladtändstickor.

I år firar jag påsk i London, och första dagen här upptäckte jag att engelsmännen har en sak som Sverige saknar: rättvist producerad blockchoklad! Så det har experimenterats med påskchoklad i ganska stora mängder här.

Ganska nära chokladhyllan i affären fanns ett förbluffande utbud av grissini, hårda italienska brödpinnar. Nu är en förpackning minigrissini och lite ljus blockchoklad förvandlade till halvnyttigt påskgodis i form av chokladtändstickor. Har man strössel är det naturligtvis svårt att låta bli att använda det …

Andra påskchokladtips:

* häll russin (och annan torkad frukt) och alla möjliga sorters nötter på ett bakplåtspapper. Mota ihop så att de ligger tätt och forma till en stor äggsilhuett. Ringla smält choklad över, gärna olika sorter, tills ytan är ganska jämn. Extra om man vill: strö lite flingsalt över!

* lägg nötter, jordnötter eller russin i chokladformar (vi köpte formar till halva chokladägg) och fyll på med smält choklad upp till formens kant. Det blir ganska fint med fyllningen överst när de kommer ut ur formarna sedan!

* doppa salta pinnar i smält choklad. (Det är en tjugo år gammal idé i min familj — min mamma hittade på den när jag kom hem från en resa och hade med mig Mikado-chokladpinnar till henne! På den tiden fanns de inte i Sverige, så hon tänkte att hon måste prova att göra egna.)

* och när allt är färdigdoppat, rör ner till exempel salta jordnötter i den choklad som är kvar. Inget får förfaras, särskilt inte choklad! Klicka ut i små högar på bakplåtspapper och försök vänta tills de har stelnat med att äta upp dem.