Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Krajamarias filtar

Av Posted on Inga taggar 0
Två filtar från Krajamaria.

Två filtar från Krajamaria.

Det går jättefort att virka eller sticka en mössa. Babysockor är också snabba, även om det kan gå lite trögt med den andra (såvitt man inte stickar med magic loop och blir klar med två samtidigt). Koftan eller tröjan är ju oftast det roligaste.

Men hur gör man med filten till ett babypaket?

Här på Kyrkkaffebloggen finns två långa listor med inspiration till stickade och virkade babyfiltar, så det finns alla möjligheter till variation.

Och om man vill att det ska gå riktigt snabbt — då syr man filten!

Krajamaria sydde så jättefina babyfiltar under en tidigare insamling, så jag frågade om hon inte kunde tänka sig att göra en enkel bildbeskrivning. Nu har hon gjort den, och hon passar på att påpeka att det nästan inte är lönt att sätta sig ner för att sy bara en, så det är lika bra att klippa till två direkt. Till den här insamlingen går det bra att använda fleece till ena sidan. (Filtar i bara fleece är också välkomna.)

Eftersom det är Världsmiljödagen idag passar det ju extra bra med en liten uppmuntran att återbruka tyger. Finns det inga hemma? Köp ett par påslakan på Myrorna eller någon annan affär som säljer begagnat. Där jag handlar brukar de kosta mellan 25 och 40 kronor. Två påslakan räcker till minst åtta filtar — och köp två, så att du har två olika tyger, det blir roligare!

Vill du göra filten varmare? Fråga bland vänner och bekanta om det ligger något tunt extratäcke och är överblivet någonstans, eller ett mjukt överkast, eller ett tunt badlakan. Sy fast en lagom stor bit med ett kryss tvärsöver, eller med fler sömmar, på det ena tygstyckets baksida innan du syr ihop de båda delarna, eller stoppa in den i den sydda filten och kvilta.

Det behövs många filtar, så du kan lita på att ditt arbete blir till värme och glädje!