Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kjerstis tips

Av Posted on Inga taggar 0

FN-kampanjens symbol.

Kjersti läste om Think. Eat. Save. Reduce your foodprint häromdagen och gjorde en lista med sina egna bästa ta-vara-på-maten-tips. Här är några av dem:

Enstaka kokta potatisar kan du använda i pajdeg, i mjuka kakor, i omeletter.

Kokta grönsaker av alla de slag kan du använda i paj, soppor eller ugnsomelett.

Köttfärssås som blivit kvar och kanske inte räcker till fulla portioner kan du förstärka med grönsaker av olika slag och göra en paj av.

”Kluttar” av pesto kan du vispa i pannkakor eller plättar och på så sätt få ny och spännande smak.

Överbliven gröt är alldeles förträffligt att pytsa i brödbaket.

Frukt som börjar sjunga på sista versen kan du skiva/tärna och lägga i en burk i frysen vartefter. Då har du en bra grund till smoothies närhelst andan faller på. Bättre än att köpa färdiga påsar med smoothiebär för dyra pengar.

Övermogna bananer är rena fyndet! Gör banankakor, mosa i matbrödet, eller gör plättar av dem.

Småslattar av smetana, crème fraîche, yoghurt och färskost kan blandas ihop och röras ner i äggsmeten till olika pajer, eller användas till plättar/omeletter.

Hela listan finns här. Tack, Kjersti!

Någon annan som har något bra tips att dela med sig av?