Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fester med rester-frukost i Härlunda

Av Posted on Inga taggar 0

Ämnet för lördagsmorgonen.

lördag den 16 februari klockan 9 är alla som vill och kan välkomna på frukost i Härlunda sockenstuga en bit från Älmhult. Nå, alla kvinnor eftersom det är en kvinnofrukost … Jag har lovat att berätta om måltidsgemenskap med utgångspunkt i två böcker, Tillsammansmat (som inte finns att köpa längre) och Fester med rester (som går jättebra att köpa).

Det ska bli roligt att komma till Härlunda, eller tillbaka ska jag kanske säga. Min morfar var präst där när jag föddes, och fram till att jag var kanske fem eller sex år var jag där mycket och hängde med på allting som min mormor och morfar gjorde: husförhör och friluftsgudstjänst och symöten och prästgårdsliv. Starka intryck gjorde till exempel den glänsande brödrosten, lukten i deras Saab 96 (den luktade alltid som ny), en spännande förbandskudde som man inte fick leka med, en uppblåsbar Kalle Anka som någon av mina morbröder hade lämnat och den nedbrunna lanthandeln. Undrar om jag kommer att känna igen mig.

Hur som helst, välkomna! Jag tror inte att det blir rester att äta, men däremot tror jag att om det blir något över kommer arrangörerna att se till att det inte slängs. Ha!

(Härlunda är en av de roliga församlingar som inte heter som samhället där den ligger. Tittar man på en karta kan man spana efter Häradsbäck istället. Eller om det nu var tvärtom, eller om det nu har ändrats sedan 1980-talet när jag hörde resonemanget senast.)