Bulle med bulle-dagen

Sent på kvällen, men fortfarande på rätt datum, har jag fått reda på att det är Bulle-med-bulle-dagen idag.

Jag hörde talas om detta bakverk, eller vad man nu ska kalla det, i mitten av 1990-talet, när min klasskamrat Johanna från Helsingborg berättade att ”alla” där åt vad hon kallade bullibulle och att man kunde köpa det i skolkafeterian där.

När min bror Daniel började arbeta på Helsingborgs Dagblad rapporterade han att det verkligen fanns bulle-i-bulle i Helsingborg (inget skämt alltså) — till och med i tidningens personalkafeteria.

Och nu! Helsingborgs Dagblad uppmärksammar Bulle-med-bulle-dagens aktivist Daniel Glantz-Persson här och berättar om Slottsvångsskolans firande här.

Och Alfred som bor i Lund men kommer från Göteborgstrakten har blivit så fascinerad av fenomenet att han har gjort en test-och-instruktionsvideo:

(Bekännelse: Jag har inte provat. Men lite fascinerande är det allt med våra idéer om vad man kan äta och inte kan äta.)

2 reaktioner på ”Bulle med bulle-dagen”

  1. Det tror jag att jag hoppar över. Men… kan man smeta nutella på bröd eller äta dansk påläggschoklad så borde det ju inte vara någon jätteskillnad med den här varianten?

  2. Namnet bulle i bulle har jag aldrig hört. Däremot åt vi frallor med choklad- eller kokosbulle (såna med äggviteskum i) emellan. Detta var i början på 70-talet i västra Blekinge. Frallorna var bakade från grunden i ett litet bageri som numera är uppköpt av ett litet större bageri. Och fast att de fick med receptet så smakar frallorna annorlunda.

    Svar till Ann-Sofie:
    Kokosbulle i, det var ju nästan ännu mer kreativt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.