Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Smycken från Turkana-verkstaden

En av min mammas studiekamrater från musikhögskolan i Malmö blev inte ”bara” musiklärare. Hon gifte sig med en pilot och hamnade som missionär i Afrika!

Efter några år hemma i Sverige (det var då vi lärde känna varandra lite grann) flyttade de tillbaka till Kenya för ett tag sedan, och nu arbetar Birgitta med kvinnorna i samhället där de bor, Loki. Som på så många håll i Afrika gäller det att arbeta för att det ska finnas försörjningsmöjligheter på mindre platser, så att inte städernas slumområden ska växa sig ännu större — bara det finns arbete, mat och sjukvård så vill ju de flesta stanna i sin hembygd.

Birgitta berättar på sin blogg Back to Africa om kvinnornas och barnens liv i samhället där hon bor, och något som verkar fungera bra är smycketillverkningen där en grupp kvinnor deltar med stor energi. Här är ett par av de smycken som har designats hittills — och den presentpåse som de tillverkar av återvunnet tidningspapper!

Birgitta hälsar att det går bra att kontakta henne på adressen birgitta.arnlund[at]gmail.com och beställa av smyckena — hon skickar gärna bilder på fler av dem om någon är intresserad. Skriv gärna en hälsning till henne och Kea i kommentarfältet!