Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Linda skapar vidare

Av Posted on Inga taggar 0

Pastellig tunika i Linda-modell.

Det får allt bli lite bildvisning idag också, eftersom det kommer så många nya fina bilder hela tiden! Just den här gången blir det sydda saker.

Först en repris av adressen som många frågar efter hela tiden:

Värma liten
Dagen
Kungsholms torg 5
105 36 Stockholm

Dagen tar alltså emot saker fram till början av september, men PMU tar alltid emot, och behoven minskar ju tyvärr inte än på ett tag, så jag ska snart lägga ut den adressen också.

Linda, som har sytt babytunikor av sparade tyger, köpta tyger och skänkta tyger hela sommaren (om det är någon som har något fint liggande, så tror jag att hon fortfarande tar emot — och snedremsor också!), och som dessutom generöst har delat med sig av mönstret så att fler har kunnat sätta igång, har kommit på att det vore roligt med andra plagg också.

Hon har en smart attityd till mönster: kläder som man gillar är mönster!

Lindas sydda hätta.

Så hon har letat upp ett par små sydda hättor och ritat av och gjort om lite grann. Här är en första prototyp.

Lätt att klippa till av småbitar som blir över när man har sytt till exempel en tunika,
lite knepigare att sy än Majas T-formade vintage-hätta som ju många har gjort vid det här laget,
förfärligt söt.

Det ska bli roligt att se om det blir fler och hur Linda förklarar de moment som kräver lite extra fingerfärdighet!

(Ni som är intresserade av att prova själva kan säkert fråga henne redan nu. Och har ni inte redan mönstret till de söta tunikorna, så passa på att fråga om det också — det är ju roligt att kunna sy små set!)

Förresten, Christina frågade just om babylapptäcken är något som passar till insamlingen. Svaret är förstås ja och ett stort tack på förhand!

Overallbyxor från Linda.

En sista Linda-bild för idag: ett par byxor sydda efter en befintlig modell från 1970-talet. Fina eller hur? Har man dem till bebisen så behöver man nästan inte någon tröja. Linda skriver att hon vill jobba lite mer med mönstret, kanske lägga till en kil i grenen, så att passformen blir riktigt bra. Det ska bli spännande att se fler varianter!