Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Inspiration för Panzi-stickare

Av Posted on Inga taggar 0

Till tvillingar eller blivande bästa vänner?

Det har hunnit hända massor under de två och en halv vecka när min dator har varit avstängd.

Tina har härmat Anita i Falun och stickat två ”spegelvända” navelsträngsmössor. Den här bilden skickade hon till mig — men när jag tittade på hennes hemsida hittade jag ytterligare mer än 30 bilder av saker som hon har gjort till Värma liten. Oj, oj, oj! Otroligt fina!

Almas rätstickade hjälm, hättor och väst (nästan färdig).

Inga i Växjö ringde i förrgår och undrade om det fanns något annat leveranssätt än Posten — för hon har både sin systers 70 (!) mössor och sina egna 30 (!).

(Kom ihåg nu, alla: det här är ingen hastighetstävling. Värma liten går inte ut på att sticka mest. Varenda mössa som kommer in blir till glädje för just den mamma och bebis som får den. Men man kan inte låta bli att dra efter andan ibland när folk är så produktiva!)

Alma har fastnat för Husmorsskolan-Majas virkade Värma liten-hätta och gjort flera varianter. Plus en rätstickad, sicksackig, klassisk hjälm. Plus en väst som inte riktigt är färdig än.

Värma liten-västen, designad, virkad och fotograferad av Maja.

Och här kommer en rolig nyhet: Husmorsskolan-Maja har komponerat ett nytt mönster för Värma liten! Det är den som Alma håller på med: en väst med knytband, virkad från oket och neråt utan sömmar. Visst är den fin?

Beskrivning — med många bilder — finns här.

Maja berättar också att hon har blivit tillfrågad om att ordna en Värma liten-träff i Värmland där hon bor. Den vill vi förstås gärna höra mer om allihop!

Några av dem som har stickat eller virkat riktigt mycket har frågat efter alternativa sätt att leverera. Jennifer som har stickat 47 mössor (vi drar efter andan igen …) och en del annat undrar om det går att skicka med bussgods som är billigare än vanlig post, och det ska vi kolla såklart. Postens gröna kuvert och lådor och blå lådor är bra till mycket, men när man ska skicka lätta och ganska utrymmeskrävande saker kan de bli riktigt irriterande ibland!

Innehållet i Soilis andra kasse.

Soili har just varit på Kungsholms torg med sin andra kasse, och det går ju bra om man går i Stockholm (om det är någon mer som vill leverera personligen, så hojta — det är alltid bäst att ringa och kolla först så att någon tar emot).

Bor man i närheten av Vårgårda och vill leverera direkt till PMU där kan man också höra av sig — jag ska försöka förmedla kontakt med någon som kan ta emot där.

Som avslutning på dagens lilla bildvisning ett tips om vad Ann Jonsson skriver på Dagens webplats — hon har nämligen nöjet att också läsa de små ”därför stickar jag”-texter som många skickar in tillsammans med plaggen och filtarna. Läs här!