Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hjärtekattens syskondjur

Nallen Magnus Gabriel, stickad av Majly Berg i Björnligan i Lidköping. Foto: Daniel Bäckrud

Insamlingen Hjärtekatten, vars mål är att alla hjärtsjuka barn i Sverige ska få en virkad katt var som sällskap i kampen för att bli friska, har utökats med ”syskondjur”. Det är handgjorda mjuka djur till hjärtebarnens syskon, och vill man göra sådana kan man använda vilka tekniker och beskrivningar som helst. Syskon blir lätt lite undanskuffade när ett barn i familjen är allvarligt sjukt, samtidigt som vardagen nästan försvinner, och bara att veta att det finns någon som tänker på en kan betyda mycket i en sådan situation.

”Vi vill att även syskondjuren har ett hjärta, men ett helt”, skriver Susanne som är en av initiativtagarna till Hjärtekatten. ”För att göra det enhetligt med hjärtekatterna men också för att syskonen ska kunna se skillnaden mellan och prata om det att ett barn har ett trasigt men det andra ett helt hjärta.”

En bra idé eller hur?

Kyrkkaffebloggen bidrar med beskrivningen till nallen Magnus Gabriel, som Majly Berg i Lidköping har komponerat (själva mönsteridén har ju funnits länge) för Björnligans arbete i Lidköping. Där är det barn som hamnar i ambulans eller på akuten som får en nalle. Också en bra idé eller hur?

Beskrivningen till Magnus Gabriel och mer om Björnligans arbete kan man hitta här.