Basarförberedelser

Idag börjar den stora adventsbasaren i Sofiaförsamlingen i Paris. Under tre dagar kommer sammanlagt nästan 10 000 personer att trängas på gården, i församlingssalen, i den lilla godisbutiken i ett sidorum och i kyrkan som har gjorts om till café.

Församlingssalen går knappt att känna igen eftersom den är fylld med hyllor och några kylskåp. Så har det varit i åtminstone en vecka. När Magnus och jag kom i onsdags vid lunchtid var nästan alla varor på plats, men uppackningen och inplockningen och prismärkningen pågick fortfarande.

I köket tillverkades hovmästarsås som fördelades i proffsiga platsburkar med etiketter. Filmjölksbröd, romsås och glögg hörde till de församlingshemstillverkade varor som redan var klara. Janssons frestelse (Le temptation de Jansson på franska) var gräddad i folieformar av olika storlek och skulle bara svalna och få sina lock och etiketter.

På läktaren satte ekonomigruppen upp ett rött tyg utmed balustraden och förberedde allt det elektroniska.

Det kommer alldeles säkert att gå åt massor av toalettpapper under de tre dagarna, men det här är rullarna med kvittopapper!

Förutom massor av svensk julmat att köpa med hem finns här massor av svensk mat i allmänhet, inklusive Delicato-bollar, Kalles kaviar, mjukost med rökt renkött, dammsugare, ostbågar och skivat lingonbröd, en butik med exklusivt svenskt hantverk (inklusive Klippan-filtar), en butik med julpynt och annat som församlingens hantverksgrupp har tillverkat på plats och hemma … På gården finns en ostbod med helt otroligt mycket Västerbottensost och Grevé och ett stort stånd där man kan köpa bland annat nygräddade våfflor och glögg. Inne i kyrkan är det café med bland annat köttbulle-och-rödbetssallad-smörgåsar och räksmörgåsar.

Klockan elva öppnas portarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *