Mat, kläder och någon att prata med

Det här skulle jag egentligen ha velat visa i mitten av februari, när Suzanne använde sitt sportlov till att arbeta i Aten en vecka, men situationen har ju inte ändrats så mycket sedan dess – skillnaden är att Suzanne kan vara där vissa veckor och andra volontärer kan vara där andra perioder och att arbetet fortsätter med och utan var och en av dem och behövs lika mycket hela tiden.

Apelsinerna och citronerna gick hon förbi på en marknad på väg till caféet en morgon, och det är väl så de flesta av oss vill tänka oss Grekland: soligt och fullt av solmogen frukt.

Här kommer lite mer om hur det är för många människor nu:

Volontären Anette får en pratstund med några av de äldre barnen utanför caféet. Den här dagen fanns det vattenflaskor och matlådor som de kunde få om de ville. Bild: Suzanne Melville

Det blir intensiva dagar här i Aten och många steg på stegräknaren. Många fantastiska möten med människor från olika kulturer.

Igår på Hope kunde jag ta mig tid att verkligen prata med några av besökarna. Det känns ofta som om de mest av allt behöver någon som bara kan lyssna på dem en stund. En kvinna från Ukraina berättade med tårar i ögonen om hur hon om kvällarna går ner till havet för att finna lite tröst i vågornas rörelse. Hur hon trodde kriget snart skulle vara över men nu har svårare och svårare att behålla hoppet och tro på en framtid för sin son.

Hope Café har öppet. Bild: Suzanne Melville

En palestinsk läkarfamilj berättade om hur omöjligt det är att få någon hjälp av de grekiska myndigheterna och hur lättade de var när de äntligen hittade till oss och fick hjälp men framför allt förståelse och medmänsklighet.

Glada för paraplyvagn. Bild: Suzanne Melville

Vi kunde hjälpa en gravid afghansk läkarstudent med en kärra så att hon slipper att bära sin tvååriga son.

En annan afghansk familj, som bara ägde kläderna de hade på kroppen, kom och fick kläder till hela familjen, en stor kasse mat, blöjor, hygienartiklar och en födelsedagspresent till dottern som fyller tre år idag.

Varma matlådor har kommit till Hope Café och ska delas ut. Bild: Suzanne Melville

Det kom också varm mat som en annan organisation levererar och som vi på Café Hope delar ut till dem som vill ha. En god och näringsrik måltid.

Utdelning pågår. Bild: Suzanne Melville

Tack alla ni som gör det möjligt att hjälpa alla dessa människor. Tillsammans är vi ett vikarierande hopp för människor som förlorat sitt på vägen i en ständig kamp för överlevnad. Tillsammans kan vi #taettklivframåt för medmänsklighet och visa att det finns godhet i världen.

Vill du vara med och hjälpa människor som behöver mat för dagen, en filt för natten och en smula hopp för framtiden kan du swisha till: 1232428837.

***

Tack Suzanne för att du ger alla oss andra möjligheten att vara med och vara ett vikarierande hopp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.