Georg Friedrich Händels Messias på lördag

Här är jag med och spelar på lördag! Två gånger faktiskt: klockan 10 är det en förkortad version för barnfamiljer, ”Barnens Messias”, och vid 17 är det en mer traditionell konsert som man kan köpa biljetter till på Ticketmaster.

Några har frågat varför det står ”ur Messias” och om man bara kommer att få höra lite grann. Sanningen är att man aldrig, verkligen aldrig, får höra hela Messias på en konsert. Dels består verket av tre delar, och det är bara del 1, med Halleluja-kören som tillägg, som brukar framföras här i Sverige vid jul. De andra två delarna handlar om Jesu liv och död och uppståndelse och framförs ibland på våren, men inte alls lika ofta som juldelen. Dels är det så att en del av satserna finns i mer än en version, och man brukar välja en att framföra, för de är visserligen olika men ändå så pass lika att det skulle bli lite konstigt att lägga dem intill varandra i ett konsertframförande.

Så det är ett helt vanligt Messias-framförande man kan få vara med om i Lunds domkyrka på lördag. Och jag får vara med och spela viola den här gången också, och det är jag så glad för. Välkommen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.