Virka utan beskrivning

En mamma med en tonåring har skickat en fråga:

Min dotter har upptäckt glädjen med att virka. Hon är helt egenlärd och tvärnitar vid tips och instruktioner. Hon har ett hjärta av guld. Jag vill så gärna lotsa henne in i möjligheten att virka mössor till nyfödda och skicka dem till någon insamling men vet inte hur. Har du något tips på superenkel beskrivning? Jag tror inte att det går att få henne att gå över till stickning.

Några idéer:
* virkade tvättlappar av bomullsgarn till babypaket (i princip kvadrater, man kan göra dem roliga med ränder eller kanter)
* filt (om man orkar …)
* mössa nerifrån-och-upp: luftmaskor till lagom omkrets, virka runt i spiral och börja ta ihop när man ser (eller när någon annan säger) att det är lagom
* Easy Peasy Beanie i virkad version, alltså en rektangel som blir en cylinder som smörps ihop i ena änden. Virkar man stolpar i bakre maskbågen hela tiden så får man den roliga och eftersträvansvärda resåreffekten

Ni kan ju låna några sydda babymössor (nyfödd + två större storlekar kanske) och rita av dem på kartong, så har hon dem som mallar till rundvirkad mössa eller för att få längdmåttet på Easy Peasy Beanie-modellen, och så kan hon arbeta mer självständigt.

Kan det vara något?
Slättmissionens Hjälpande Hand tar emot och brukar vara bra på att skicka tackbrev.
Kramar till er!