Leila fortsätter att sticka

När jag fick se det här fina som Maarit skrev på Facebook frågade jag om hon ville att jag skulle publicera bilderna och texten här på bloggen också. Hon sa ja, för Leila, hennes mamma som det handlar om, tar gärna emot mer garn!

Bild: privat

Hon är helt makalös, den här 89-åriga kvinnan som heter Leila. Stolt som en tupp är jag, för hon är min mor.

Som många av er vet har hon ju stickat kläder ända sedan barnaår.

Hon drabbades av cancer sommaren 2020 och genomgick operation och strålning samma år.

Dessvärre blev det biverkningar av strålningen, så skelettet krackelerade lite här och var i bäckenet, och det ledde till sängvistelse.

Sommaren 2021 blev hon änka, och livsglädjen försvann helt.

Efter mycket om och men så tog hon till slut fram stickorna och började sticka barntröjor som alltid förr genom åren. Aldrig för sin egen vinning utan för att hjälpa barnfamiljer i andra länder, människor som har det svårt.

Bild: privat

I mars i år skickade hon iväg 44 tröjor med tillhörande mössa till de ukrainska barnen genom OperationAid.

Hon har knappast legat på latsidan sedan dess, för nu skickar vi iväg 75 handstickade tröjor med tillhörande mössa och 25 par sockor!

Det är helt galet, och ingen tröja är den andra lik.

Garnet har många människor skänkt genom att lämna eller skicka, och några har swishat pengar så att jag kunnat gå och köpa. Det är akrylgarn som hon använder sig av utifall att någon vill skänka.

Den största önskan hon har och har haft genom alla åren är att få se ett barn bära en tröja som hon har stickat. Då vet hon att det har gått från hjärta till hjärta.

Är så tacksam för hennes insats och för den inställning hon har haft genom alla åren ända sedan jag var liten.

Bild: privat

Tack Maarit för att du berättar om din mamma!

Efter att Maarit hade publicerat sin berättelse var det flera som hörde av sig och berättade att de hade blivit inspirerade till att börja sticka igen. Så fastän Leila inte har kunnat röra sig så mycket och träffa andra har hon betytt mycket för andra på flera vis!

Du som vill skicka garn eller garnpengar — hör av dig till mig (annabraw[snabel-a]gmail.com) så sätter jag dig i kontakt med Maarit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.