3 x hurra!

Minns ni förra våren när Marita bad om mössor till de nyfödda på sjukhuset i Bunda i Tanzania och berättade att tre flickor just hade fötts och fått mössor som hon hade haft med sig?

Här är en av de första bilderna av dem.

Nu har de firat sin ettårsdag!

Alla mår bra!

Alla tre har fått namn som börjar på D: DeborahDelphina och Delta.

Marita berättar:

Trillingarna som jag vårdade på prematursalen i Bunda fyllde ett år i förra veckan! Igår eftermiddag åkte Matron Cecilia och jag på kalas med tårta, läsk, sång och lek. Huset fullt med glada barn, familjens egna fem och många grannbarn.

Enligt traditionen matar man varandra med tårta på en tandpetare. Och de små lät sig väl smaka. Tack gode Gud att de lever och mår bra!

Två av flickorna hade på sig sina koftor som Marita har haft med sig till dem. De kommer från någon här i Sverige. Om du som läser det här är den som har stickat dem, eller minns vem som har stickat dem, så hör av dig! Jag sätter dig i kontakt med Marita, och du kan få några bilder till.

Grattis, Deborah, Delphina och Delta! Och hurra för bra förlossningsvård och neonatalvård och familjer där alla hjälps åt när det blir intensivt med tre glada flickor!