Tio dagar med hantverk 4

Jessica som gör allt möjligt vackert har ju bjudit in mig att under tio dagar visa bilder på slöjd och hantverk som jag har gjort, och att varje dag bjuda in en vän att göra detsamma. Om någon vän vill anta utmaningen går det fint! Ulla (utmanad av Jessica) och Ingrid är två vänner som är igång nu.

Här är dag 4 från mig, Discoklänningen som jag stickade till min brorsdotter som hade ritat sig och sin bror på ett slags drömdisco (prickarna är reflexerna från discokulan).

Ungefär samtidigt hade hon kommit hem från förskolan och sagt: ”Ingen får säga till någon annan hur man ska rita regnbågen. Alla får rita regnbågen som de vill!” — och det tog jag fasta på, för jag hade fått en kasse med nystan i olika färger av Maja. Efter den blå randen blev det en grön och sedan en gul.

Modellen är Två trådändars lilla västklänning i en större storlek som jag inte har skrivit ut än (garnet är också tunnare än det i grundbeskrivningen). Jag vände sprundet till nacken och trädde i ett sidenband i midjeresåren så att man skulle kunna knyta en rosett framtill. Men min brorsdotter har ibland vänt på klänningen så att hon har fått sprundet fram och rosetten bak, och det fungerar ju lika bra!