Rutfiltar i konsthall

Minikonsthallen Kikain nära Kalmars järnvägsstation har en extra fin utställning just nu.

Det är Händiga händer, handarbetsgruppen i Kalmar S:t Johannes församling, som har hängt upp sina rutfiltar. (På bilden här ovanför pågår diskussioner om exakt hur filtarna ska hängas — och jag var tvungen att gå innan det blev klart, så jag ska gå tillbaka snart.)

Gruppens medlemmar har varit tvungna att hålla sig isolerade sedan i mars, men tack vare att stickgruppen har setts i en stor lokal eller utomhus har flera av dem kunnat träffas lite grann, och de som inte har varit med har hållit kontakten ändå. Trots att de började tillsammans för bara ett år sedan har de hunnit med mycket!

Tanken är att filtarna ska säljas till förmån för en insamling till ett barnhem och en skola i Nairobi. Dit skickas (när någon ändå reser) också alla de bindor som gruppen syr. Så bindorna visas också i minikonsthallen. Det är nästan så att jag hoppas att någon blir upprörd över att bindor har hamnat i en konsthall — det skulle ju skapa ett lysande tillfälle att berätta för fler om problemet att så många flickor i världen ramlar ur skolan av en så dum orsak som den att de inte har mensskydd.

Heja Händiga händer!