Ett höstalbum

Anna, en kollega och vän som jag inte har träffat i verkligheten på jättelänge, bor så vackert. När hon skickade ett par bilder efter en dag som var alldeles för fin för inomhusarbete bad jag henne om ett gästinlägg hit till bloggen. Då kom det några bilder till. Visst blev det en bra påminnelse om att den tid som vi är inne i nu är kvällsmörker men också så mycket mer än kvällsmörker? Tack kära Anna!

***


Kantarellycka. Efter alla dessa månader isär kommer äntligen vänner från utlandet på besök. En njutningsfullt långsam skogspromenad gav önskvärt resultat: Exotiska guldgula delikatesser som ska få bli till svensksmakande middag — utomhus på ansvarsfullt avstånd.

Oktobervy. Är inte oktober den allra vackraste månaden ändå?! Kanske tycker man alltid att den innevarande månaden är den bästa men oktober har nåt alldeles speciellt: luften, färgerna, dofterna.

Dahliadekoration. Jag läser att jag gör som de gör i stor skala på Botaniska trädgården i Göteborg. Mina lite bedagade dahlior blir vackra ytterligare någon vecka när de får ligga med vissna sidan ned, i fågelbadet.

Oktobervy 2. Promenad när kvällarna blivit blå och det lyser ur röda stugor vid skogens kant. Dimman smyger in och berättar nåt om svunna sagor.

Oktobervy 3. På väg in i solnedgången.

***

Nu klickar jag in det här inlägget i kategorin ”Resor”, för det är såhär mina resor får se ut i höst. Inte det sämsta. Verkligen inte det sämsta. Det är något så alldeles fantastiskt med fina och generösa vänner. Och fint att tänka på att vi bor på olika platser och rör oss i olika vardagsmiljöer också, trots att det förstås samtidigt gör att vi inte kan ses.