Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Arbeta på distans

Av Posted on Inga taggar 0

Den här konstiga tiden kan få en del vackra bieffekter. Det gör den inte mindre konstig men kanske lite lättare att härda ut med.

Den här bilden kom till min e-postlåda för några dagar sedan. Barbro, som är syster till Gunilla som jag intervjuade en gång för kanske sex år sedan, undrade om jag hade något tips på vart hon kunde skicka de här koftorna och mössorna som hon hade blivit klar med. Hon ville helst att de skulle komma till något land i Afrika.

Jag skrev om en Human Bridge-butik som jag har hört tar emot (det är lite olika med biståndsorganisationernas second hand-butiker) och som ligger nära hennes hem, och om möjligheten att skicka direkt till Human Bridge.

Men så skrev jag också att ett lite roligare och personligare alternativ skulle kunna vara att skicka dem till Ann-Sofie som leder en babypaketsgrupp som arbetar för Human Bridge. Då skulle Barbro kunna få se lite bilder från när paketen packas och hålla kontakten med gruppen fastän de befinner sig långt från varandra. (Jag hade förstås först frågat Ann-Sofie om det var en bra idé.) Ann-Sofie har nyligen pratat med Human Bridge och fått höra att babypaket nu i höst skickas till bland annat Somalia och att organisationen gärna tar emot fler fastän delar av verksamheten ligger nere.

Barbro svarade att hon gärna ville skicka sitt paket till gruppen och undrade om det var något mer de behövde till paketen. Och Ann-Sofie tackade och berättade vad som saknas och skrev att Barbro är välkommen att vara med på någon samling på videosamtal eller telefon om hon vill.

Inspiration till oss allihop!

***

Uppdatering: Å, jag borde ha listat ut att ni vill veta vad det är för modell Barbro har stickat. Jag gissade på den här, och nu har jag hört med Barbro som har bekräftat att det är den hon stickar gång på gång och med olika randningar.