Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Prinsessan och vi

En av de festligaste miniöverraskningarna under det här besöket i London var en bok som jag hittade i butiken under och intill St. Martin-in-the-Fields. Grevinnan av Sussex, tidigare känd som skådespelerskan Meghan Markle, har varit med och gjort en bok som är ganska lik Tillsammansmat och Världens fika!

Together — Our Community Cookbook heter den, och det är en recept-och-berättelse-bok om hur olika kulturer möts när människor lagar mat och äter tillsammans.

Det är The Royal Foundation som har gett ut den, och som författare står The Hubb Community Kitchen, en organisation som grevinnan av Sussex har engagerat sig i. Den kom till i samband med branden i Greenfell Tower och har som uppgift att bygga sammanhållning bland de människor som bor i stadsdelen genom att laga och servera mat. Det är hennes första officiella engagemang sedan hon gifte sig med prins Harry, och tanken har varit att The Hubb ska få hjälp att växa från tillfällig servering två gånger i veckan till att bli en etablerad organisation.

Bokomslagets baksida. Bild lånad från The Royal Foundation

Läs baksidestexten så förstår ni direkt varför jag blev lite exalterad och kände mig lite besläktad! Hoppas att alla ni som har varit med och bidragit till receptböckerna här i Sverige känner detsamma, oavsett om ni beundrar kungligheter eller inte.

Och bilderna … visst är de vackra?

Bild lånad från The Royal Foundation

Önskar bara att fler av visningsbilderna hade varit bilder med ansikten, för bilderna på omslaget har så otroligt mycket glädje och atmosfär.

P.S. En annan sak som den här prinsessan gör är att ofta se till att ha etiskt och hållbart producerade kläder på sig när världen tittar på henne (antagligen annars också, men det är ju lite svårare att veta något om). Här är en artikel om den så kallade Meghan-effekten.