Vad ska det här bli?

I december förra året fick jag en beställning av en flicka som var tio år då.

Hon och hennes mamma läser mycket tillsammans, det vill säga, mamma läser högt. De hade läst alla M I McAllisters Urchin-böcker, och nu hade de börjat på Harry Potter.

Då förstår ni vad det var hon ville ha, eller hur?

Nu har jag äntligen tagit mig till en välsorterad garnaffär, Rätstickan som ligger nära Kronprinsen i Malmö, och när jag berättade att jag skulle sticka en Gryffindor-halsduk, att jag behövde vinrött och gult, att jag ville sticka i naturmaterial men att garnet måste vara mjukt försökte mannen i butiken med några olika lösningar. Vinrött och gult finns inte i alla färgskalor. Till slut blev det ett vinrött alpackagarn från Sandnes och ett gult merinogarn från Hjertegarn.

Hoppas att färgerna ska stämma någorlunda med förväntningarna. Jag gör den variant där de gula ränderna kommer två i taget och är smala. På bilder som jag har sett verkar det vara slätstickade, rundstickade halsdukar som är vanligast, men jag stickar resår. Visst borde det kunna fungera, eller hur? Vad tror ni?

Och så den stora frågan: blir den klar före jul? Antagligen inte. Man får verkligen skylla sig själv när man börjar för sent …