Väskor från Loki

Igår lovade jag ju att visa mer av det som Birgitta har med sig från sygruppen i Loki — här kommer bilderna! Med en liten reservation: många av väskorna är redan sålda. Men jag tror att det går att beställa fler, så fastnar du för någon, skriv till Birgitta och fråga!
Först: här är alltså de som syr. Eller möjligen några av dem, för jag vet inte exakt hur stor sygruppen är just nu.

De syr ett par olika sorters väskor i ett par olika storlekar. Här är en lite större (till vänster) och en lite mindre. De är fodrade, har två öppna innerfickor och är försedda med en liten pärldekoration på en nyckelring till höger. Detaljer!

Den stora kostar 75 kronor, den lilla 50.

De finns i andra färger också!

Ser man något som man tycker om kan man alltså skriva till Birgitta och fråga om det finns kvar eller om det går att beställa.

Det finns också en annan modell — om jag inte minns fel är den gjord efter en väska som Linda hade med sig när hon var i Loki och undervisade. Jag tror att hon hade köpt den i Grekland! 120 kronor kostar de.

När man köper något från Loki går en del av betalningen till den som har sytt, en del till sygruppens arbete och en del till inköp av nytt material. Väskorna (och allt annat) är inte Fairtrade-certifierade, och det beror på att verksamheten är såpass ny och liten. Att Fairtrade-certifiera är en omfattande apparat. Här kan vi istället vara extra glada över att låga priser inte innebär att de som har lagt ner själva tillverkningsarbetet blir lottlösa. Visst är det fantastiskt?
Intresserad av något? Skriv till birgitta.arnlund[at]gmail.com.
(Och man behöver väl nästan inte säga det: en sådan här väska, kanske med ett par garnnystan och ett paket Fairtrade-te eller lite Fairtrade-choklad i, är ju den perfekta presenten till ganska många vänner, eller hur?)