Tre som vinner bok full av rutor

dsc_0367

Nu har en slumpmaskin fått hjälpa mig att dra tre vinnare som får varsitt exemplar av 100 färgglada mormorsrutor att virka. Men först måste jag tacka för alla tävlingssvar — det var så roligt att läsa dem!

Den allra sista som svarade blev en av vinnarna. Camilla Johansson heter hon, och såhär skrev hon:

Jag som är nybörjare på virkning har fått upp ögonen för alla fina mormorsrutor som finns och som jag älskar. De går ju att variera så att man kan få hur roliga och fräcka rutor som helst! 
Mitt drömprojekt är att kunna få alla fina rutor till klädesplagg som koftor och klänningar. Jag håller faktiskt på att virka rutor som ska bli en babyfilt till mitt kusinbarn, och ytterligare en babyfilt som vårt kommande barn ska få gosa in sig i.
Jag skulle vilja göra en ”familjefilt”, tillsammans med familjen. Make, pappa, mamma, syskon, svärmor, ja hela familjen. Och så gör alla minst en ruta och så sätter man ihop dem till en stor filt. Det hade varit en perfekt present för mig. Tänk att kunna gosa in sig i så mycket kärlek!

Renée Jonan vann den andra boken, och såhär berättade hon:

Mitt bästa minne var när mamma virkade mormorsrutor som hon satte ihop till laddor (till fötterna), en filt till hunden, en filt till mig att ha i min fåtölj. Hon virkade många rutor och satte också ihop till skydd för nacken i fåtöljen. Jag har inte så många kvar längre, men  hu har funderat på drömprojektet. Jag tror att jag skulle virka ett sängöverkast i färgerna cremevitt, rosa och lindblomsgrönt. Jag får väl göra lite då och då …

Och den tredje boken får Kerstin Tensén Berggren som skriver:

Jag ska bli moster i maj och tänkte virka en vacker filt i rutor till mitt kommande syskonbarn.

Grattis alla tre! Skicka era adresser, så kommer det varsitt paket inom kort!