En container till Jordanien

Något som jag har berättat om många gånger här på bloggen är Anne Collén och hennes projekt Raggsockor för Syrien.

Tack vare att hon har arbetat i Mellanöstern vet hon vad som är möjligt — eller bara-nästan-omöjligt — att göra. Och hennes vänner berättar för henne om alla flyktingar som har hamnat utanför flyktinglägren och inte får UNHCR:s och andra hjälporganisationers stöd.

Det har resulterat i flera sändningar med varma kläder (raggsockor är viktiga när det blir kallt, och mycket annat också!) och flera omgångar med utdelning av matlådor.

Allt det här kan man läsa mycket om här på bloggen, men eftersom alla bilder och länkar har försvunnit i de inlägg som var gjorda före plattformsflytten blir det lite konstigt att läsa dem nu …

Så här kommer lite om hur Anne började:

Och här är dagens glada nyhet:

Nu kära vänner är det dags! Vad jag har längtat, och ni med kan jag tro. Idag har Emanuel Wien och jag bestämt att vi skickar en container vecka 35. Det ger oss några veckor att samla in och sortera allt.

Den här gången gör vi så att allt stickat skickas till mig och så sorteras allt i Västerås innan det går till Falkenberg. Detta för att avlasta Emanuel och hans anställda som redan annars har så mycket.

Ojdå, kanske någon tänker. Har Anne plats hemma hos sig för allt? Allt går att lösa under en kortare tid. Jag kommer att bem de av er som kan att hjälpa till med all sortering, men det blir inte förrän i slutet av augusti. Datum
meddelas senare.

SÅ NU KAN NI BÖRJA SKICKA ERA GREJER TILL:

RAGGSOCKOR FÖR SYRIEN
c/o Anne Collén
Dagsvärmargatan 61
72346 Västerås

Sista datum för inskick är 26 augusti.

Det finns också möjlighet att bidra till containerkostnaden genom att swisha till Acting for Change 123 440 7078 eller göra en överföring till Swedbank konto 8424-4 944 660 325-1 eller bankgiro 213-2603.

Sprid gärna detta vidare. Ju fler vi är som stickar och bidrar, desto fler kan vi hjälpa i vinter.

Tillsammans gör vi skillnad!

Stor kram!

Anne

***

Bara att sätta igång alltså? Kanske har du till och med något som redan är färdigt och som har blivit liggande i väntan på rätt mottagare?