Värme till en nära eller okänd vän IV: Prietenie

Nu har jag äntligen fäst trådarna på det fjärde paret halvvantar i Moeke Yarns-garn — det blev mer arbete med det här paret än på de tidigare — så varsågoda: Prietenie-vantarna!
Prietenie är det rumänska ordet för vänskap, och jag tyckte att det kunde passa på ett par vantar som är stickade i tre olika garner. Två är Elena, tror jag, och det tredje är nog Transylvanian Merino. Det är de små garnbollar som blev över när jag hade stickat ett par vantar i vart och ett av de garner som Ioana skickade till mig.
Beskrivningen är nästan identisk med Simplitate, men eftersom resultatet ser annorlunda ut kommer den här i alla fall.
Prietenie-vantarna

Stickor: jag använde nummer 4
Garn: sammanlagt ungefär 40 g Elena, Stela eller Transylvanian Merino från Moeke Yarns (finns hos Matilda på Organic Knitters) i två, tre eller fler färger (jag blandade också sorterna)
Lägg upp 50 m i en av färgerna och sticka rätstickning i 2 v.
Byt färg, låt färg 1 hänga och sticka 2 v i färg 2. När du kommer tillbaka till färgbyteskanten, sticka varvets sista och nästa varvs första m med båda trådarna.
Om du har två sorters garn: byt tillbaka till färg 1 och sticka sedan 2 v i taget mellan färgbytena. Sticka hela tiden maskorna i färgbyteskanten med båda trådarna.
Om du har tre sorters garn: byt färg, låt färg 1 och 2 hänga och sticka 2 v i färg 3. När du kommer tillbaka till färgbyteskanten, sticka varvets sista och nästa varvs första m med alla tre trådarna.
Färgbyteskanten blir tjock med alla tre garnerna. En liten åtgärd om du vill ha den smidigare: sticka färgbyteskantens sista m a och lyft den r på nästa v.
Fortsätt på detta vis tills stycket är 36 v (mer om du vet att mottagaren har breda händer — rätstickning är elastisk, så det går bra att gissa).
Dags för tummen: sticka 40 m i den färg som det är "dags" för eller den som du har lite mer av.
Vänd och sticka 3 m. Lyft nästa m med garnet framför arbetet, lägg garnet om den, sätt tillbaka den på vänster sticka, vänd och sticka 3 m.
Vänd och sticka 5 m. Lyft nästa m med garnet framför arbetet, lägg garnet om den, sätt tillbaka den på vänster sticka, vänd och sticka 5 m.
Fortsätt på detta vis med 7, 9, 11 och 13 m. Nu är drygt halva tumkilen klar!
Fortsätt sedan med 11, 9, 7, 5 och 3 m.
Nu har du 40 m på höger sticka och 10 på vänster — sticka de 10 sista och sticka sedan vantens andra halva likadan som den första.

Hela varv fram och tillbaka tills andra halvan är lika bred som första.
Sticka ihop uppläggningskanten med avmaskningskanten eller maska av och sy sedan ihop vanten.
Gör andra vanten likadan (jag anpassade mig efter garnmängderna och stickade tumdelen i en annan färg för att allt skulle räcka).

Klart! Present till en kär vän? Eller till en ny, eller till någon du inte alls känner? Något att sälja till förmån för Läkare utan gränser, Hjärta till hjärta eller UNHCR? Eller kanske något att ge till en organisation som behöver värme att dela ut?
(Och så ett tack till Mi som lånade ut sin händer till bilderna!)