Sticka för fred med Cirkus Cirkör

Ett projekt som jag har läst om lite snabbt någon gång med inte förstått mig på materialiserade sig på mitt skrivbord i Örebro den här veckan i form av ett kort med en gummitråd i, som en gammaldags etikett modell större.

Knitting Peace kallas det.

Det är Cirkus Cirkörs nya föreställning, som hade premiär vid nyår och som kommer till Örebro den här veckan. Och så är det ett stickupprop!

Såhär presenteras det:

Knitting Peace. Bild lånad från Cirkus Cirkörs webplats.
Knitting Peace. Bild lånad från Cirkus Cirkörs webplats.

Knitting Peace — en världsomspännande föreställning för fred

I Cirkus Cirkörs kommande föreställning Knitting Peace vävs frågeställningar om strävan och stickning samman med hisnande nycirkusartisteri. Kan själva strävan göra skillnad? Går det att sticka fred?

För att lyfta frågan vill vi bokstavligt talat sticka oss runt hela jorden — 40 075 kilometer. För att lyckas behöver vi din hjälp! Vi samlar in vita stickningar för att knyta samman människor från jordens alla hörn. Många små värmande handlingar kan tillsammans skapa den uppmärksamhet som krävs för att göra skillnad.

Hjälp oss att sticka jorden runt!

Skicka in dina vita stickningar till Cirkus Cirkör och svara gärna på nedanstående frågor! Ditt bidrag kan komma att visas i anslutning till våra föreställningar.

* Varför stickar du? * Vad strävar du efter? * Går det att sticka fred?

Du skickar dina alster till: Fanny Senonq, Cirkus Cirkör, Rotemannavägen 10, 145 57 Norsborg

Glöm inte att bifoga namn, adress och telefonnummer, samt ditt svar på ovanstående frågor, gärna tillsammans med en bild på dig själv när du stickar.

Det låter som om Cirkus Cirkör kan behöva lite stöd från alla hjälpstickare, eller hur? Och hjälpstickningsandan skulle, om den blir synlig för Cirkus Cirkörs publik i teaterfoajéerna, kunna fånga en hel massa människor som aldrig har tänkt på garn som medmänsklighet förr …

Bara att sätta igång alltså!

I samband med föreställningarna i Örebro onsdag–fredag går det fint att lämna bidrag till Örebro Teaterförening istället för att posta till Stockholm.

Här är ett litet smakprov på föreställningen:

1 reaktion på ”Sticka för fred med Cirkus Cirkör”

  1. Carol Thuresson

    Wow! Cirkus Cirkör var i vår skola förra veckan och hade cirkusskola med eleverna! Ska genast skicka denna länk till mina nu idogt stickande kolleger! (Och vår klassfilt är snart klar!)

    Svar till Carol:

    Så osannolikt lämpligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.