Sista veckan för Rumänien

Kofta från Christina i Karlstad.
Kofta från Christina i Karlstad.

Den här veckan är det många som packar sina paket!

En påminnelse: det blir ofta billigare med Schenker än med Posten, särskilt om man använder Sticka & skicka-rabatten. Och det går bra att använda eget emballage, man behöver inte köpa Schenkers. Men det är bra att hålla ett öga på prislistan när man är i packningstagen så att man inte hamnar precis på andra sidan om någon prisgräns.

Och en sak som är mycket viktig för den allmänna inspirationens skull: glöm inte att fotografera innan paketet är igentejpat — sedan är det ju för sent. I värsta fall, ta en bild av det hoptejpade paketet! Och skicka den så att andra får se och bli inspirerade!

(Här är inspirationsalbumet hos Hemmets Journal.)

Elin har stickat filtar, mössor, spiralsockor och sockor.
Elin har stickat filtar, mössor, spiralsockor och sockor.

En av de roligaste hjälpstickningsberättelserna från den här omgången är den om Jennifer och dubbelvagnen.

För ett tag sedan frågade nämligen Bengt i Filipstad om en dubbelvagn åt en barnfamilj som han har kontakt med, och när en begagnad dubbelvagn uppenbarade sig i Västerås där Jennifer bor förbarmade hon sig över den. Eftersom Bengt redan hade fått tag i en frågade vi Ingrid på Slättmissionens Hjälpande Hand om den kunde komma till användning i Rumänien, och hon blev jätteglad.

Men mellan Västerås och Skara är det en bit, och Jennifer kände ingen som skulle köra och hade plats i bilen för en hel dubbelvagn.

Emma har virkat en tröja.
Emma har virkat en tröja.

Vi har skrivit fram och tillbaka om bussgods och Schenker och andra idéer, och till slut löste det sig: en vänlig människa som Jennifer hade fått tag i på ett samkörningsforum erbjöd sig att ta med den om Ingrid kunde hämta den inne i Skara.

Den vänliga människan är vegan, så Jennifer har storbakat veganskt de senaste dagarna för att tacka henne. Nu i helgen körde Jennifer vagnen, två kassar med fina begagnade barnkläder som hon hade fått och en hel del som hon hade stickat, och så det hembakade, och staplade alltihop på en yttertrappa som tillhörde den vänliga människans föräldrar. Så nu tror vi att vagnen och kläderna är framme i Skara! Fantastiskt eller hur?

Nu hoppas vi att Ingrid orkar räkna allt som kommer, och fotografera det så att alla får se. Slättmissionens Hjälpande Hand har kört med hjälpsändningar till romerna i Rumänien många gånger, så allt kommer att komma fram till människor som behöver det. Bra eller hur?

4 reaktioner på ”Sista veckan för Rumänien”

  1. Vilken sorts vinbär ska det vara i receptet ”Vinbärsrutor med kardemumma och kanel” den 11/6? Röda, svarta, vita? Dum fråga från ovan bagare 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.