Hälsningar från Sukuta

I kön till barnmottagningen på Sukuta Health Centre blev det plöstligt filtutdelning en dag i januari. Och stor glädje! Foto: Ingrid Stridh
I kön till barnmottagningen på Sukuta Health Centre blev det plötsligt filtutdelning en dag i januari. Och stor glädje! Foto: Ingrid Stridh

Igår började det ramla in bilder från Sukuta i Gambia. Massor, massor, massor av bilder! IngridSlättmissionens Hjälpande Hand hade äntligen fått några minuter över och kopplat ihop kameran och datorn. Hurra!

Det var alltså i somras som vi samlade in kläder till barnen som föds där, stickade och virkade koftor och mössor och västar och sockor men också ganska många sydda bomullsskjortor som bland andra Linda och Jessica arbetade mycket med och lärde många att sy på smartaste sätt.

Leverans. Foto: Ingrid Stridh
Leverans. Foto: Ingrid Stridh

I höstas packades en hel container full med kläder, skolmöbler och sjukvårdsmaterial till Sukuta, och i januari kom den fram.

Ingrid skriver:

Jag vill säga ett stort TACK till alla som stickat och sytt kläder till Gambia. Om ni visste vad glada de var för allt!

Tyvärr fick vi inte ut containern förrän i slutet av veckan, så vi kunde inte själva dela ut alla klädpaket. Men Musa fixade det  veckan efter. Har fått en del bilder från utdelningen, men tyvärr i mycket dålig kvalitet, svårt att se.

En av mammorna i Sukuta har just fått kläder till sitt barn. Foto: Ingrid Stridh
En av mammorna i Sukuta har just fått kläder till sitt barn. Foto: Ingrid Stridh

Vi fick  i alla fall följa efter lastbilen med grejerna till Sukuta och var med och lasta in det på BB sista dagen.

En del babypaket och sjukvårdsmaterial gick till Chamen, ett annat samhälle, som ligger 27 mil in i landet. Vi var där och besökte en vårdcentral och BB. De hade inte haft någon elektricitet på 2½ år, och vattnet fungerade bara några timmar mitt på dagen. De hade haft sex förlossningar dagen innan och hade då fotogenlampa och upptappat vatten i hinkar.

När vi kom hem skickade vi pengar till batterier och till nya vattentankar, så nu kommer de att få både elektricitet och vatten. Roligt att kunna hjälpa till så att de får det drägligare.

Skolan fick nya skolbänkar, och ungdomarna fick fotbollströjor som var mycket uppskattade.

Vi kommer att försöka skicka en container till med material till BB och sjukhuset någon gång under hösten.

Tack än en gång för allt ni har gjort!!!

Tackkramar,

Ingrid Stridh

 

3 reaktioner på ”Hälsningar från Sukuta”

  1. Å så glad jag blir
    de spelar ingen roll att de är -22° utanför fönstret
    hela jag blir varm
    så roligt att se att våra saker är framme

  2. Åh så härligt att få se detta! Man blir glad ända in i hjärteroten! Och att ni kunde skicka pengar till BBt i Charmen oxå :-))
    Tänk att äntligen få ljus och vatten…
    Återkommer med lite gulligt att skicka nästa gång. Stor välsignelse över er för ert jobb och möligheten för oss att få vara med och hjälpa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.