”Var vi kommer ifrån, var vi har varit och vart vi skulle vilja åka”

Suzanne och Anita som är i Aten nu och volontärarbetar på Hope Café har gett mig lov att publicera några dagsrapporter här på bloggen. Här är en från Suzanne!


Vi går igenom alfabetet — tre av barnen har aldrig gått i skolan och kan inte läsa eller skriva på sitt eget språk.

Sex förväntansfulla men väldigt skolovana barn kom idag vår första lektion med vår första klass i skolan Beams of Hope på Hope Café. Vi började lektionen med ”Today’s letter” som var A. Vilken överraskning! 🙂


Tack och lov för vår Head Girl som hjälper de yngsta barnen, de som inte har gått i skolan tidigare.

Vi gjorde meningar, och de fick en läxa tills på torsdag. Anne visade världskartan, och vi pratade om var vi kommer ifrån, var vi har varit och vart vi skulle vilja åka.


Vi har döpt våra ukuleles och gått igenom vilket finger vi använder var och hur vi håller handen. Barn tycker alltid det är lika roligt när jag ber dem visa finger nummer två! Idag gick lärde de sig ackorden D och bm.

Vi döpte våra ukuleles och jag lärde dem två ackord innan vi avslutade lektionen med att sjunga sången “I’m yours”. ’

Tänk så fort en och en halv timma går!

Innan vi började lektionen kom Food Kind med en leverans av matvaror som går till matpaket för människor som av olika anledningar behöver lite extra proteiner. Det är till så stor hjälp för oss.


Massor med ägg, mjölk och lök. Underbart!

Massor med ägg och mjölk fick vi, och idag dessutom flera säckar med lök.

Efter vår lektion gick vår lilla elev Sara och jag till optikern för att välja ut ett par bågar till henne och beställa hennes glasögon. På torsdag efter lektionen ska vi gå och hämta dem åt henne. Tack alla ni fantastiska människor som hjälpte till så vi kunde köpa dessa glasögon åt henne!

På eftermiddagen hade Kerrie och jag ett litet möte där vi diskuterade en massa olika saker som vi behöver ta itu med och göra. E

Vill du stötta oss finns det så många sätt du kan hjälpa till på. Du kan dela inlägg, skriva stöttande kommentarer, tro mig … De är så värdefulla!

Du kan komma till Aten och arbeta som volontär.

Det finns så många sätt! Om du vill och har möjlighet att hjälpa oss ekonomiskt på Hope Café eller Beams of Hope får du gärna swisha ett bidrag till 1232428837.

***

Tack kära Suzanne!