Githas enkla pastasås

Githa och jag var kolleger fram till i påskas. Hon lagar en vacker pastasås. Och den är dessutom ”såååååå god”, skriver hon, ”och nästan för enkel”, så jag bad om lov att bjuda på den här på bloggen . Varsågoda!

Början.

för ungefär 4 personer

3–4 stora morötter
1 stor purjolök
olivolja eller rapsolja
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk crème fraîche
vatten till önskad konsistens
salt, peppar
sambal oelek
chiliflakes

Riv morötterna på mellanskiva (inte den grova och inte den fina).
Strimla purjolöken.
Fräs morötterna purjolöken i olja (jag har mycket olja 🙂 ). Rör ner buljong och crème fraîche och smaka av med salt, peppar, sambal oelek och chiliflakes. Låt såsen småkoka i fem–sju minuter. Späd under tiden med vatten till den konsistens du vill ha.

Servera till pasta!

Man kan självklart använda de grönsaker man har hemma, men morötter ger fin färg. Smaklig måltid!