Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vad jag ska berätta om i helgen

Av Posted on Inga taggar 3

På fredag börjar kvinnodygnet på Örtagården. Arrangörerna, Gunilla och några vars namn jag inte vet än, har ordnat flera presentationer under dygnet. Två av dem ska jag göra. Här är det som kommer att hända då.

Sticka för att värma
Med våra händer, ett par stickor eller en virknål och lite garn kan vi värma frusna barn och vuxna både här hemma och i andra länder.
Anna Braw, som hjälpstickningsbloggar och har arbetat med en rad Sticka & skicka-insamlingar tillsammans med Hemmets Journal och olika hjälporganisationer, berättar om vad vi kan göra, om hur vi kan inspirera varandra och om hur det vi gör kan resa ut i världen för att sprida hopp och rädda liv. Det är stora ord – och arbetet börjar alltid med en ögla!

Ett av Stinas babypaket — jag brukar visa det som exempel. Foto: Stina Duvenett

Första tillfället: Behöver inte de stora barnen kläder?
Babypaketsinspiration och babypaketsinformation — om babypaketens innehåll, om vilka enkla modeller som kan passa, om samarbeten, om mottagarorganisationer och om varför vi håller på så mycket med paket till nyfödda.

Andra tillfället: Uppifrån och ner
En rad superenkla koftor, tröjor, västar och slipovrar som stickas helt utan montering och ofta med bara två trådar att fästa — ta med anteckningsblock, ett par tomma stickor och lite restgarn! Vi tittar på bilder, går igenom tillvägagångssätt och känner på färdiga modeller. Kanske känner du redan till Femtimmarskoftan, Två trådändars lilla kofta och Lilla tuffing, men det har hänt mer sedan sist!

***

Det ska bli så roligt att träffa alla!