Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sommarens fynd

I våras smakade jag ramslök för första gången — och hade sedan sådan tur att Marianne plockade åt mig i flera omgångar när hon var ute och gick så att jag kunde prova mig fram till en helt fantastisk pesto.

När Marianne bjöd mig på frukost i början av sommaren satt vi på en strand där jag upptäckte ganska mycket svinmålla. Jag plockade så mycket som fick plats i en extrapåse som Marianne hade med, tog hem den och åt den förvälld med pasta, B-jäst, kryddor och lite olivolja. Ytterligare en delikatess!

Lite senare tog jag med mig en omgång till min mamma som gjorde gräddstuvad svinmålla på samma sätt som man brukar göra med mangold och spenat. Också det blev otroligt gott.

Under en promenad när jag var på besök hos en av mina bröder, också på en havsstrand, hittade jag den igen. Jag plockade den och lämnade den hos honom och hans familj men har inte fått någon rapport än.

Min teori är att om vi bara höll ögonen öppna skulle vi i längden både kunna sluta köpa spenat och få mycket mindre ogräs att rensa!

Här kan man läsa lite om svinmålla och hitta recept att prova.