Cissis sommarsallad

Den här vackra salladen bjöd min svägerska Fredrika på när jag var hos henne och min bror och deras barn i juli. Det är min bror som har tagit bilden. Såhär berättar Fredrika om hur man gör salladen:

Jag tog nog enbart isbergssallad, romansallad och ruccola, men man kan blanda flera salladssorter, det blir vackert: rucola, isbergssallad, spenatblad, romansallad, lollo rosso och frisé. Lägg salladsbladen i botten på tallriken, gärna en djup.
Sedan tog jag delade jordgubbar, och babyplommontomat, gurka, torkade aprikoser (som legat i blöt) delade.
Jag friterade små kapris. Man kan ta svarta oliver också.
Stekt halloumi (eldost) och rostade hasselnötter på toppen. Går fint med solroskärnor också.
Toppade med hemmakokt vinaigrette: koka upp en skvätt vin, socker, rosmarin och timjan, lite salt och en skvätt balsamicovinäger till en seg konsistens och ringla den över salladen.

Ytterligare ett sätt att ta vara på de sista jordgubbarna!