Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sticka för att värma

Igår var det hjälpstickningsdag i Equmeniakyrkan i Höör! Det var SaraBilda som hade tagit initiativet till den, och hon gjorde det för att Ingrid och hennes stickgrupp i Simrishamn frågade flera gånger. Roligt att det blev av!

När affischen hade kommit upp träffade jag en som sa ”vi kommer inte den här gången, det är ju samma som förra gången eller hur?”. Det hade jag inte haft en tanke på — för mig är det så självklart (insåg jag) att innehållet förändras hela tiden eftersom det händer så mycket. Men för att det inte skulle bli konstigt för dem som var med i Höör förra gången bestämde jag mig för att bygga presentationerna på ett annat sätt nu.

Det kom deltagare från stora delar av Skåne: Simrishamn och Höör förstås, men också Åhus och Helsingborg och flera andra ställen.

De nya reglerna om publicering av bilder gör att jag inte kan visa några sådär utan vidare, och jag hade inte kameran med mig heller, för väskorna var så fulla … men ni får se några små snuttar av presentationen istället! Här är den bild som jag använde för att berätta varför det är meningsfullt att sticka strumpor trots att det finns jättebilliga supervärmesockor på Clas Ohlsson och billiga mössor i alla klädaffärer. Den personliga omtanken som följer med är något som många mottagare, både i Sverige och i andra länder, kommenterar.

Ibland är det några som tycker att jag bara pratar om babypaket, så den här gången hade jag gjort en påminnelse till mig och till alla om att behov finns i alla åldrar — och så berättade jag såklart om att det som behövs allra allra mest i Sverige är sockor i herrstorlekar och mörkare färger, och om exakt varför babypaketen är så viktiga i många länder.

Den här bilden gjorde jag av delvis samma anledning: för att komma ihåg att berätta om vilka som tar emot stickat för att dela ut det i Sverige, och vad de oftast behöver, och så om några av de organisationer som tar emot för att skicka till andra länder.

En av grupperna skickar sina plagg till Borås, och därifrån åker de till Kongo-Kinshasa. Jag skulle gärna vilja veta mer om den insamlingen — är det någon som vet något och vill berätta?

Det var flera som pratade med Sara om att det borde ordnas sådana här dagar på andra ställen i Skåne, och det var ju jätteroligt att höra. Hoppas att vi kan ses snart igen, och att några av er som var med tar med ännu fler vänner då! Det är väldigt roligt med den här blandningen av bekanta och nya ansikten, och det tror jag att alla som är med tycker.