Fint från Höör

Det var många som ville lämna bidrag i samband med hjälpstickningsdagen i Höör i våras, och jag lovade att ta hand om dem. På grund av långdragna logistiska utmaningar (läs: min arbetsplats ligger inte så centralt, jag arbetar alla vardagar, jag kan i stort sett aldrig gå tidigare) kunde jag inte hämta dem förrän precis i slutet av vårterminen, och sedan gick jag igenom dem för att se vilken insamling de kunde passa till. Skånegruppen arbetar just nu tillsammans med Sydskånska Ukrainahjälpen, och Annica och jag kom överens om att hon skulle hämta allt hos mig och gå igenom det tillsammans med de andra i Skånegruppen. Det som kunde sorteras in i startpaket för nyfödda skulle få åka på det sättet, och resten skulle få gå med i den kommande sändningen eftersom Sydskånska Ukrainahjälpen arbetar med alla åldersgrupper. En perfekt lösning!

Sådana här set med mössa och halsduk i mjukt, mjukt garn (Ingrid på Maskor & Stygn hälsar att det är Järbo Garns Soft Raggi) och i barnstorlekar fanns det många av, smart hopfästa.

Många olika färger fanns det också — nästan alla seten var stickade i flerfärgat garn.

Det fanns också några set med kofta och mössa eller hätta till mindre barn.

Och nog för att jag blir glad varje gång jag ser Femtimmarskoftan eller någon av de modeller som jag har gjort, men det är ju minst lika roligt när det kommer massor av olika modeller. Visst är den här lite kimonoaktiga väldigt söt?

Ni som lämnade in ert arbete under dagen i Höör: stort, stort tack! Nu vet ni att det snart kommer att värma och göra både barn och föräldrar glada i Ukraina!