Tävling: Vinn Erika Knights bok Sticka stilrent och rustikt

Nu tycker jag att det är dags för en stickbokstävling igen!

Tre exemplar av Erika Knights bok Sticka stilrent och rustikt köpte jag i bokreabutiken vid Triangeln här i Malmö för några månader sedan.

Det här är alltså en helt osponsrad tävling (om man inte tycker att jag kan sponsra min egen blogg), och man kan kanske tycka att om böckerna var så billiga kan väl var och en handla själv, men alla bor ju inte i Malmö, och alla hann kanske inte upptäcka den här boken medan den fanns hos de stora bokhandlarna. Så jag köpte tre, och nu går det att vinna dem!

Ni som känner till Erika Knight vet ungefär vad ni kan vänta er — inga grälla färger, inga vilda mönster, inga äventyrliga färgkombinationer, inga fotomodeller som riskerar att vilseleda en.

Här finns beskrivning till pläd, anteckningsboksfodral, kudde, kasse, fodral till värmeflaska och annat som inte är kläder.

Här finns också torgvantar, tvåstickesockor och sockor på strumpstickor.

Och så en ganska rejäl stickskola med tecknade bilder — pedagogiskt och påkostat!

Tävlingsfrågan den här gången:

Vad inspirerar dig som stickare?

Eller, om du vill svara på något mer praktiskt:

Vad är ditt bästa tips till den som har svårt för att bli klar med sina stickprojekt?

***

Skriv ditt svar i kommentarfältet här på bloggen eller, om du inte har Facebook-konto eller inte vill synas så tydligt här, skicka det till annabraw[snabel-a]gmail.com med ”Erika Knight-tävling” på ämnesraden.

På torsdag kväll får en slumpmaskin dra tre vinnare!

***

Och den fina trasmattan? Den inviger jag idag. Min kära före-detta-kollega Åsa hade en för mycket när hon och hennes man hade sålt sin sommarstuga i Dalarna. Nu ligger den på mitt golv i Malmö, nytvättad (av Åsa) och hemfraktad på nattåget, och ser så rejäl och handgjord ut. Fantastiskt eller hur?