Tävling: Sticka till småttingsyskon

Dags för en liten tävling igen — för jag har hittat en bok som jag inte hade sett förut!

Sticka till småttingsyskon heter den, och det är Camilla Skorup som har gjort den.

Eftersom jag har arbetat med böcker i många år vet jag verkligen att allt inte är rättvist och att alla böcker inte alltid får den uppmärksamhet som de förtjänar. Jag vet också att det faktum att en bok hamnar på rea kan ha massor av olika anledningar. Och jag vet att det faktum att en bok hamnar i en utförsäljningsbutik kan ha nästan lika många.

Så jag tittar gärna efter stickböcker i en udda bokhandel i Malmö. Den ligger vid Triangeln och skyltar med att alla böcker säljs tre för hundra kronor. Ibland kan man hitta alldeles fantastiska böcker där.

Jag har inte provstickat något ur den här boken, men den verkar så påkostad och välgjord. Storlekarna är färgkodade genom hela beskrivningarna, och Camilla Skorup har byggt många av dem på klassiska vuxentröjor ur den nordiska stickhistorien. Det är mest tröjor men några vantar och mössor också, och allt är till lite större barn, mellan sex och tolv år.

Varför heter det ”småttingsyskon”? Jo, för det finns en första bok också: Sticka till småtting. Men den säljs inte där i utförsäljningsbutiken — den får man beställa på biblioteket.

Tre böcker köpte jag, och nu blir de en liten tävling.

Frågan är:

Vem vill du värma, och hur eller med vad?

(Det kan vara någon som du känner eller barn som du har hört talas om via någon hjälporganisation. Tipsa gärna oss andra om bra mottagare om du vill!)

Om du inte har Facebook eller om du inte vill att ditt ansikte och svar ska synas kan du skriva till mig på adressen annabraw[snabel-a]gmail.com.

Svara före onsdag kväll — då får en slumpmaskin dra de tre vinnarna!