Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sprid värmen — lite till

Av Posted on Inga taggar 2

I lördags såg jag snödroppar på flera ställen.

Igår kväll åkte jag tåg i drygt tre timmar, tittade ut på snölandskap och människor som pulsade på perronger och satt själv med kappan på hela vägen eftersom tågets uppvärmningssystem inte klarade kylan.

Så det är nog inte riktigt vår än.

Och de senaste dagarna har en film dykt upp på Facebook flera gånger — halsdukar knyts runt stolpar i Vermont i USA, och på varje halsduk sitter det en lapp: ”Jag är inte borttappad. Om du fryser är jag din.”

Då måste jag ju berätta — igen — att den rörelsen finns i Sverige också!

Imorgon kommer det en intervju med en grupp som arbetar med bland annat sådana halsdukar och mössor, men redan idag har jag en hälsning från Elin KullingsjöBilda i Örebro:

I Hagakyrkan i Örebro träffas ett gäng engagerade hantverkare på torsdagar.

Gruppen heter Sticka och skicka och de gör babypaket som går till behövande.

De har även hakat på Bildas kampanj #spridvärmen som går ut på att hänga upp stickade halsdukar i bostadsområdet (…). Så här står det på lappen: jag är inte borttappad — om du fryser är jag din!
Kanske du ska haka på denna kampanj? Hör av dig till oss så berättar vi mer! /Elin Kullingsjö

Bildas kampanj Sprid värmen! kom igång efter en hjälpstickningsdag i Huskvarna där jag berättade om halsdukar i Kanada och visade några bilder (man kan läsa om fenomenet här och här, till exempel). Elins kollega Magdalena Svahn tog tag i den idén, och jag har skrivit om det här. Här kan man hämta en bild om man vill presentera det hela för stickande vänner, och här finns etiketten som man kan skriva ut (har man möjlighet kan man laminera den också).

Ha så roligt! Sprid värmen!