Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Såhär kan man ju göra

Här kommer ett väldigt enkelt och kreativt tips från Kyrkbacksgården i Västerås. Den ligger nära domkyrkan och är dess församlingshem, och jag var där på ett sammanträde i lördags. Jag var där på ett sammanträde i höstas också, och efteråt blev jag lite irriterad på mig själv för att jag inte hade fotograferat anslagstavlan. Den här gången kom jag ihåg att göra det!

I Västerås finns det alltså en grupp som arbetar med startpaket för nyfödda i flyktinglägren i Västsahara. De flyktinglägren kan nog en del av er minnas från en intervju (tyvärr försvann alla bilderna när Hemmets Journal bytte plattform …) och några andra artiklar här på bloggen — Brödet och fiskarna tar emot startpaket och annat från många grupper, och jag har träffat på en av dem i Nora också.

Idén alltså: när man sätter upp ett anslag om vad som behövs sätter man också upp ett exempel!

Gruppen i Västerås vill gärna ha sydda skjortor till startpaketen, så en liten skjorta sitter uppnålad tillsammans med lappen.

Under skjortan och lappen sitter ett par nystan och ett par stickor. Om man har en liten stickkorg som är tillräckligt lätt går det ju att sätta upp den också med bara häftstift.

Det behövs också leksaker, och de har fått en egen lapp.

Visst gör de här anslagen att man väldigt gärna vill hjälpa till?

***

Ett par andra besläktade idéer: den fina pärmen i Lötenkyrkan i Uppsala och filtlapparna med beskrivningar i Petersgården i Lund.

På biblioteket i Nora hittade jag en startpaketsutställning — tyvärr försvann bilderna och länkarna ur det inlägget förra våren.