Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

På stickcafé i Husie

Igår kväll hände det något roligt!

På torsdagarna har jag fiolelever i Husie församlingshem i Malmö, och idag fick jag veta att jag skulle gå ner och säga till en grupp när jag gick så att de kunde låsa.

Det var stickcafégruppen!

Och en i gruppen hade jag träffat på en hjälpstickningsdag i Höör förra hösten!

De bjöd på kaffe, och vi pratade om hjälpstickning och om allt möjligt annat. Jag hann sticka några varv på ärmen på den lilla grå koftan som är min busstickning just nu också.

De visade mig sitt garnförråd — för ett tag sedan fick de flera flyttlådor från ett dödsbo, och nu kan alla som vill hämta garn där till hjälpstickning eller betala tio kronor nystanet för garn till egna projekt. Församlingen har en egen second hand-affär som sköts av frivilliga. Allt som kommer in från den går numera till Svenska kyrkans internationella arbete, men tidigare har volontärerna där stöttat en vänförsamling i Lettland med både hjälpsändningar och mycket pengar (som var intäkterna från butiken). 600 000 kronor har den gruppen samlat in genom åren! Den lettiska församlingen driver ett hem för unga ensamstående mammor och deras barn, och för ett par år sedan började ekonomin där fungera så bra att sändningarna kunde avslutas.

I garnförrådet finns verkligen alla slags garner — jag klämde på handnystade ullnystan i naturfärger i en av lådorna, men det finns massor av akrylgarn och en del mohair också.

En som inte var med den här kvällen men som brukar komma stickar för Skånegruppen — hon är alltså med och arbetar med startpaketen som ska skickas till flyktinglägren i irakiska Kurdistan. En av dem som var med berättade mycket om Skåne Stadsmission som behöver varma kläder till barnfamiljer i Malmö. De har sin inlämningsplats bakom Caroli City.

Torsdagar jämna veckor mellan 18 och 20 är alla som vill välkomna till Husie församlingshem, hälsar stickcafégruppen, och det finns en grupp som träffas på dagtid varje torsdag också. Hur trevligt som helst, så ni som bor i närheten av Malmö och längtar efter sticksällskap, bege er dit!